Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.03.2021. 16:01

Obavjest za poljoprivredna gazdinstva na području Općine Novi Grad Sarajevo

Izvor: Akta.ba, 03.03.2021.

OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO

 

OBAVIJEST

 

Obavještavaju se  poljoprivredna gazdinstva i klijenti upisani  u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata  u nadležnoj općinskoj službi za poljoprivredu Općine Novi Grad Sarajevo da imaju zakonsku obavezu da do 31.03. 2020. godine, u skladu sa članom 14. i 22. Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata («Službene  novine FBiH», broj 42/08), izvrše ažuriranje stanja odnosno prijave podatke o:

  • poljoprivrednim kulturama zasijanim na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini,
  • trenutnom stanju i promjeni vrste i brojnog stanja stoke,
  • promjeni zemljišnog posjeda i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta (površina zemljišne parcele i katastarska kultura, vlasništvo, zakup, koncesija i sl.);

 

Takođe,  na osnovu člana 14. i člana 22. navedenog Pravilnika poljoprivredna gazdinstva i klijenti obavezni su i da u roku od 30 dana od dana nastanka promjene prijave:

 promjenu nosioca porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i nosioca obrta, odnosno promjenu ovlaštenog lica u pravnom licu koje je nosilac poljoprivrednog gazdinstva,

promjenu sjedišta , odnosno prebivališta nosioca poljoprivrednog gazdinstva,

promjenu članova poljoprivrednog gazdinstva

promjenu sjedišta, odnosno prebivalište poljoprivrednog gazdinstva, i svaku promjenu informacija vezanu za kontaktnu komunikaciju i bankovni račun na koji se doznačuju sredstva.

Napomena:

 Ažuriranje podataka je obavezno i uslov je za ostvarivanje prava na novčane podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju a može se izvršiti  samo jednom u toku godine.

 

Obrasci  za ažuriranje podataka mogu se preuzeti na info pultu Općine Novi Grad Sarajevo

 

 

OPĆINA NOVI GRAD SARAJEVO

Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: